Radijsjes kweken is kinderspel

Nog zoveel te leren, zoveel kennis door te geven.
Mijn hoop… dat ze de kunst van eenvoudigweg gelukkig zijn levenslang onder de knie krijgen. Alles in’t leven staat of valt daarmee.
Geen mooiere les dan die van de kracht die in een klein zaadje zit.
Misschien wel een beetje te dicht op elkaar gezaaid.
Maar waar geen fouten zijn, zijn geen lessen te leren.

radijzen1

radijzen2

radijzen3

Met een klein stukje kale grond mochten ze hun zin doen. Radijzen en worteltjes zijn het geworden. Voor de tweede soort moeten ze nog een beetje geduld uitoefenen.

Ik had al een paar keer online zien passeren dat ze ook in de oven konden. Zoals je in mijn vorige blogposts ‘hartig zoet’ en ‘ovengebakken groenten’ kon lezen is de oven momenteel mijn favoriete keukentool. Al viel het me met radijsjes een klein beetje tegen. Niet slecht, maar ik had er meer van verwacht. Wie niet waagt, niet wint in’t leven. En met een lekkere dip gaat alles naar binnen.
Al is onze jongste telg daar nog niet zo zeker van.

radzijzen4

radijzen5

radzijzen6

 

2 gedachten over “Radijsjes kweken is kinderspel

    1. Dank je Kelly! Dat zal met alle tips zijn die ik bij jou lees hé 🙂 Heb me ingeschreven om volgend schooljaar fotografie in avondonderwijs te volgen, benieuwd! Hoe meer je leest of leert, hoe meer je ontdekt dat er nog zoveel meer te leren valt. Toen ze buiten bezig waren, dacht ik direct ‘de moment om een beetje met compositie en regel van 3 te oefenen’ 🙂 Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *