Op weg naar de markt

onderweg2

Vakantie…een tijd om tijd te hebben. Niet gejaagd, maar jagen op wat volgens jou geluk vervult. Onderweg met een doel.

onderweg1

onderweg3

Op pad met mijn nieuwe 50mm lens. Ik dacht nog wat foto’s te nemen op de markt van de bewegende mensenmassa enzo. Onderweg zag ik een streepje mooi licht. Mooier dan het felle harde licht op de marktplaats. Een fietser stapte af om een praatje met me te maken. Geïnteresseerd in fotografie. Ik vertelde hem dat het allemaal met de passie voor koken begon en heel geleidelijk aan intrigeerde fotografie me evenzeer. Wat ik ken, heb ik gelezen. Net zoals bij koken is het vooral op gevoel. Maar in september start ik een cursus, gebeten om meer te weten. Hij had die cursus en vele meer reeds afgerond, gespecialiseerd in fotobewerking nu. Voor mij nog ver van mijn bed, maar wat genoot ik van het toevallige gesprek. Een plezier om mijn beginnende ervaringen te delen met deze wijze gepensioneerde voorbijganger . Daar onderweg, buiten onze comfortzone, valt veel te leren en te zien. Je moet er alleen oog voor hebben.

onderweg4

markt1

De weg kan soms zijn het doel overstijgen. Geluk ligt niet alleen in het bereiken van, maar ook in het beleven van allerlei wegen. Geluk is onderweg zijn.

onderweg6

4 gedachten over “Op weg naar de markt

  1. Oh die foto’s zijn super ! Met die koeien, schitterend ! En het zonlicht op die foto met die graffiti, subliem gewoon. Jij bewijst dat je ook zonder veel nabewerking mooie foto’s kan maken. Dat is voor mij een echte fotograaf. Groetjes, Peggy

  2. Heel mooi! Fotografie is ook ‘oog hebben voor’ en dat heb je overduidelijk (anders had je die streep licht nooit opgemerkt).
    En, al fan van je 50mm? 🙂

    1. Absoluut fan! Nog heel mooie foto’s bij weinig licht ’s avonds en mooie scherpteondiepte ook voor portretten. Fan! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *