Op ontdekkingsjacht

De afgelopen weken heb ik een oneindige schat aan informatie over fotografie op het internet ontdekt. Elke vrije minuut werd daaraan besteed. Netflix kijken werd vervangen door YouTube.
Binnen enkele weken start mijn eerste fotografieles, waar ik erg naar uit kijk.
Een strever zou ik mezelf niet noemen, maar misschien wel een beetje een haantje de voorste. In de positieve betekenis van het woord denk ik, ik hinkel gewoon niet graag te ver achterop.
Het is best uitdagend. Achter elke deur aan kennis die opengaat, zitten minstens vijf nieuwe deuren verscholen.
Wat de filmpjes voor beginners me allen vertellen, is dat ik op zoek moet gaan…naar mezelf en daarbuiten. Wie ben ik, waar hou ik van, wat wil ik vertellen?
Ik voel me op een heuse ontdekkingsjacht.

youtubewatch

Ik kijk nu dagelijks lichtjes anders tegen de wereld aan. Ik zie allerlei lijnen, vormen, kleuren en composities.
Het is fijn te voelen hoe een klein streepje licht mijn hart in vervoering kan brengen.

doorway

speeltuig

appletree

wood-cat

Ik heb niet de tijd, de middelen, noch de interesse, om de hele wereld af te reizen daarvoor. Ik ben ervan overtuigd dat schoonheid ons dagelijks omringt, je moet alleen de juiste bril op hebben.
Het is hartverwarmend te zien dat zelfs de kleinste dagelijkse handelingen ook hun effect op anderen hebben. Ik kan alleen maar wensen dat ik zo die kleine voetstapjes die vaak achter me aan schuifelen het vertrouwen en de zin geef om zelf de weidse wereld op hun eigen manier te gaan ontdekken.

kidsphotography

driveway

Zelfs geheel zonder bestemming er eventjes niet te ver op uit trekken, kan je langs de mooiste plekjes brengen die je nog nooit eerder had gezien.
Kinderen slaapwel gekust en nog eventjes voor zonsondergang wat rondgefietst tot ik iets click-waardigs tegenkwam. Zo te ontdekken dat elke stop me ook een stapje dichter bij mezelf bracht.
Als je niet vindt wat je zoekt, geef het dan in handen van het toeval. Een ongelooflijk goede tip die ik las in een filosofisch boek dat ik per toeval had meegenomen.

volkstuinen

tuinbank

sprookjestuin

volkstuin1

volkstuin5

volkstuin2

volkstuin3

volkstuin4

Toen het donker begon in te zetten, werd ik aangesproken door een oude man wiens noeste arbeid er opzat voor die dag. Met de vraag of ik Pockemons aan het vangen was, had die 80-jarige man onmiddellijk mijn sympathie voor zich gewonnen. Neen, die ontdekkingsjacht laat ik mooi aan mij voorbijgaan. Na het horen van die vraag, volgde een ongecontroleerde glimlach. De spontane inzet voor een gezellige babbel over het weer, zijn tuintje en het leven tout court.

volkstuin6

volkstuin-einde

3 gedachten over “Op ontdekkingsjacht

 1. Die foto van je dochter in de gang, super ! Ze zijn eigenlijk gewoon allemaal mooi.
  Ook een leuk verhaal, die 80-jarige die Pokemon kent. Dat is wat ze noemen “mee met je tijd” zeker hé 😉 ?
  Succes alvast met je opleiding fotografie maar dat komt absolut, zeker en vast in orde als ik zie welke foto’s je nu al maakt !
  Als je ooit eens gezelschap zoekt voor een foto trip, laat me gerust iets weten.
  Groetjes,
  Peggy

  1. Dank je Peggy! Superlief van je! Momenteel zijn de foto’s een beetje tussen de soep en de patatten genomen qua tijd. Maar als ik eens een tripje plan, voor een werkje ofzo, dan laat ik zeker iets weten 😉 x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *