Familie verenigd

Vorig jaar konden jullie op mijn blog alles lezen over onze familie-uitstap naar Noorwegen. Het nieuwe thuisland van mijn zus, waar ze een mooi gezinnetje stichtte. Een vertraagde vakantievlucht naar huis, maakte dat ze een weekje vroeger dan verwacht dan maar een sneller ticket naar ons huiswaarts boekte. Paar uur later stonden ze bij mijn ouders op de deurmat. Met een paar valiezen vuile was… but no worries sis, bij hotel mama zijn alle extra diensten inclusief.

familie1

familie2

Haar onverwachte komst bracht onze overvolle agenda’s met afspraken en deadlines een beetje in de war. Maar mijn zus haalde haar kookkunsten boven om onze familie te verenigen aan tafel. Nog een appel die niet zo ver van de boom viel.

familie3

famili4

familie5

famillie6

familie7

familie8

familie9

familie10

familie11

Wereldkeuken. Een Belgische getrouwd op Noorse bodem met haar geliefde afkomstig uit Iran. Hij immigreerde met zijn gezin enkele jaren voor hun ontmoeting naar Noorwegen. Zo leerde ze via haar schoonmoeder de Iraanse keuken kennen. Een keuken voor zéér goede eters moet ik zeggen. Bonensoep met noedels (Asheh Resteh) als voorgerecht en onze magen waren al gevuld voor het hoofdgerecht werd neergezet. In de hoofdrol kip gemarineerd in saffraanyoghurt en er werden nog heel wat bijrollen uitgedeeld. Blijkbaar een fractie van de potjes die op een echte Iraanse tafel worden neergezet.

Wil je zelf de Iraanse keuken eens in huis halen? Mijn zus probeert regelmatig de gerechtjes van Turmeric & Saffron uit.

Een familie wereldburgers. Nichtje Nora spreekt naast Noors, Farsi en Engels toch ook vrij goed Nederlands. Haar 4 maanden oude broertje Daniel zal zich op dat vlak nog moeten bewijzen. Klein Belgisch-Braziliaans neefje Rafael daartegenover houdt het voorlopig bij vlot verstaan van Portugees en Nederlands. Naar zijn eerste woordjes wordt uitgekeken. En tante Claudia, die haar erwtenknobbeltje talen, kan nog veel leren van die kleine patotters.

familie12

familie13

familie14

Mémé, die slaagde er niet in om haar keuken compleet uit handen te geven. Een zomerse tiramisu met bosbessen om haar kleinkinderen mee in de watten de leggen. Wat wou ze ze toch zo graag eens allen breed glimlachend samen op de foto hebben!

familie16

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *